Zavřené zboží

V tomto článku se můžete podívat, co všechno proběhlo naší výrobou a z toho či onoho důvodu bylo z výroby staženo.

Klenoty

Korunka pro princeznu

Korunka pro princeznu Detail korunky Korunka pro princeznu byla vyrobena z pevné lepenky. Povrch byl opatřen zpevňujícím nátěrem a nastříkán zlacenou barvou. Tato barva byla však velice drahá a hlavně nesplňovala podmínky norem pro dětské hračky.
Aplikace plastových kamínků zabíralo mnoho času a nám se výroba přestala vyplácet. Zde zanechávám obrázek pro vzpomínku a zboží odstraňuji z nabídky.

Královská koruna

Výroba královské korunyPolotovar královské koruny

V roce 2007 jsme vyráběli tuto Svatováclavskou korunu. Prodalo se jich několik desítek. Ovšem mnohem častější byli názory, že za lepenkovou korunu chci moc peněz "..vždyť je jenom z papíru..". Málokdo má představu, kolik práce bylo nutné do ní vložit. Kolik hodin stála jakákoliv ostatní výroba a s mojí paní jsme pečlivě tvořili každý její detail. Nakonec nám došli polodrahokamy, které jsme lepily do hlavních držáků. Komponenty na královskou korunuDalší verze koruny Ještě jsme vyrobili pár korun se skleněnými kameny, ale to nebylo úplně ono. A když jeden zákazník poslal odkaz na královskou korunu z obchodu "Ptákoviny" a začal mne napadat ohledně ceny... prostě jsem to vzdal. Toto zboží je tak výrobně náročné, že na trhu nemá místo. Další královské koruny seženete v "Ptákovinách". Čína je umí levněji.
Tímto zanechávám obrázky pro vzpomínku a zboží vyřazuji.

Diadém

Stejný osud potkal diadém, jako dámská varianta panovnické koruny.
Diadém
Detail diadému
Diadém byl vyroben z pevné lepenky, opatřen nátěrem imitující vzhled zlaceného kovu. Ozdoben skleněnými a plastovými kameny, kroucenou šňůrou a portou. Ve vlasech se fixuoval vlásenkami.
Stejně tak jsme vyráběli i říšské jablko a žezlo.
Ukončuji tímto článek o korunovačních klenotech. Jsem rád, že jsme si tím prošli a ukázali světu naši pečlivost a preciznost. Ovšem obchodně to pro nás nebylo zajímavé a pro spotřebitele drahé. Každý jednotlivý kus jsme měli moc rádi a radovali se z jeho existence.

Aktuality

Vánoce 2023

Pro letošní vánoční objednávky překlikněte na náš novější web www.drevenemece.cz.
Web papirovehelmy.cz pro tento rok uzavírám.

Slamburk 2023

Palcát

Palcát