Svatý Martin v Borovanech

Svatý Martin Letos již po třetí do Borovan přijede svatý Martin.

V podvečer svátku sv. Martina, tedy 10. listopadu, se v zámeckém areálu opět rozsvítí lucerničky, neboť k nám dorazí svatý Martin na svém bílém koni. Zda přijede opravdu na bílém koni nikdo neví, ale sobotní podvečer mu u nás v Borovanech bude patřit určitě.

Svatý Martin

Od 17 hodin bude možné na zámeckém nádvoří ochutnat martinské rohlíčky a jiné dobroty, připít si s přáteli letošním svatomartinským vínem... Až se dostatečně setmí, změní se borovanské nádvoří ve středověkou tržnici, na kterou zavítá i Martin s jeho družinou a svým skutkem milosrdenství všem připomene, že v dnešním světě zaměřeném především na výkony je důležité nezapomínat na druhé, být solidární, štědrý...

Svatý Martin-obecenstvo

Proto se také v rámci slavnosti bude opět konat sbírka pro děti z dětského domova. Tak můžeme i my, všichni příchozí, následovat čin svatého Martina a darovat něco těm, kterým nebylo dopřáno vyrůstat v rodině. Svatý Martin vyzývá především děti, aby tentokráte s sebou na slavnost vzaly k věnování knížky, adventní kalendáře, multivitamíny a společenské hry.

Všichni příchozí nechť nezapomenou také na lucerničky a lampiony do světelného průvodu, který povede svatý Martin zámeckým parkem.

J. Oe. Malíková

Akci pořádá MC Borovanek a mesto Borovany

Aktuality

Vánoce 2023

Pro letošní vánoční objednávky překlikněte na náš novější web www.drevenemece.cz.
Web papirovehelmy.cz pro tento rok uzavírám.

Slamburk 2023

Palcát

Palcát