Rogar 2012 Neveklov

Rogar 2012 I letos máme pozvání s naším zbožím na vikingskou bitvu do Brdečného u Neveklova.

TábořištěJako každý rok nás můžete potkat v ležení vikingů. Na tuto akci bereme jenom část našeho sortimentu. Náš pult bude obsazen pouze normanskými helmami a meči, ozdoben pestrými kulatými štíty vikingů, doplněné sekerami a kopím.

 

Na teto víkend se pečlivě připravujeme, abychom podpořili téma a atmosféru, kterou Vám skupina Midgard každoročně připravuje.

Co o své činnosti píší členové skupiny Midgard:

Válečníci"Snahou nás i našich stránek je dopomoci osvětlit široké veřejnosti alespoň střípky evropské historie a tudíž i nás samotných.
Je až k podivu, kolik mylných představ má většina společnosti o našich předcích a právě naší činností chceme dokázat, že ne vše bylo tak, jak si lidé myslí.

Zaměřili jsme se na období 800 - 900 n.l. – oblast Skandinávie. Bylo to území Vikingů a právě jejich styl života se snažíme co nejvěrněji představit divákovi.

K naší činnosti patří šermířská vystoupení, ukázky středověkých výrobních postupů, přednášky s ukázkami replik historických oděvů, zbrojí a zbraní, tábor bojovníků. Dále také pořádáme akce s historickou tématikou."

Aktuality

Vánoce 2023

Pro letošní vánoční objednávky překlikněte na náš novější web www.drevenemece.cz.
Web papirovehelmy.cz pro tento rok uzavírám.

Slamburk 2023

Palcát

Palcát