Achilleův meč

Vážení zákazníci,

Mnoho z Vás projevuje zájem o výzbroj bájného Achillea, kterého ve filmu Troya tak osobitě ztvárnil Brat Pitt.

Nám nepřísluší soudit, kdo si jak poloboha Achillea představoval.

Antická představaBarokní představa
Mi si jej již pravděpodobně budeme navždy představovat tak, jak nám jej podali filmaři ve slavném velkofilmu Troya.






Helma

Řecká helma Řeckou helmu z naší nabídky již znáte více jak tři roky. Za tu dobu jsme ji ještě zdokonalili a nedávno k ní připojili chochol. A tady máte Řeckou helmu s chocholem.

Štít

Hoplon Před třemi roky jsme k helmě začali vyrábět i řecký vykrojený štít, ale pořád to ještě nebylo ono. Neuměli jsme tenkrát prohnout sololit ve dvou směrech ale pouze v jednom vertikálním směru. Přesto bylo potřeba štít zdokonalit a s příchodem nové technologie se nám podařil vyrobit řecký štít jménem “Hoplon“. Je sice propracovanější, pracnější a tím i dražší ale vy jako naši zákazníci jste to dokázali ocenit.

…a co meč..?

Achilleův meč

K řecké helmě a řeckému štítu patří pochopitelně i řecký meč. Ten se nazývá Falcata. Je naprosto charakteristický svým tvarem a k řeckým oddílů prostě patří.
Ve filmu Troya však filmaři vložili do rukou Achillea meč jiný. Je sice poplatný té době, ale těžko jej nazývat „řeckým mečem“. Jedná se spíše o variaci vzoru Hispánských mečů. Ale to nevadí… od roku 2004, je ve veřejném povědomí, že Achilleus nosil meč tento. A proč ne.., kdo to dneska ví… A tak je i na nás, abychom Vám takovíto meč nabídli.
Již je ve fázi úprav, již se na něm pracuje a do konce října jej najdete v našem katalogu mečů hned ve dvou velikostech.
  • 70cm délky – reálná velikost
  • 50cm délky – dětská zmenšená velikost
  • .
    Cenu předběžně stanovuji na 440,-Kč.

    Aktuality

    Vánoce 2023

    Pro letošní vánoční objednávky překlikněte na náš novější web www.drevenemece.cz.
    Web papirovehelmy.cz pro tento rok uzavírám.

    Slamburk 2023

    Palcát

    Palcát