...ohýbáme štíty!

Podařilo se nám vyvinout postup k ohýbání sololitových štítů aniž by byla Prohlé štíty porušena struktura materiálu a bez vnitřního pnutí. Štíty tak vypadají o poznání lépe aniž by ztrácely na mechanické pevnosti.

...Povedlo se!

…tak a je to tady. Máme technologii, díky níž dokážeme prohýbat dětské sololitové štíty tak, že zachovají svůj prohnutý tvar, bez poškození struktury vláken materiálu a bez vnitřního pnutí. To vše znamená, že produkovaný štít zachovává svoji pevnost a odolnost proti sekům meče (pochopitelně dřevěného). Heraldické figury (pomalování štítu erbem) na repliky štítu nanášíme až po prohnutí, takže barva (případně fólie) nepraská. Repliky štítů jsou opět opatřeny řemením pro nesení v levé ruce. Díky nové technologii prohýbání chrání štít lépe svého majitele, lépe a přirozeněji se drží a především prohnuté štíty i mnohem lépe vypadají. Máme z toho všeho radost takřka dětskou a proto až do odvolání zachováme současnou cenu. Zatím tedy prohýbáme štíty zdarma.Prohlé štíty

Na co se můžete těšit v souvislosti s prohýbáním štítů?

S touto novou technologií se nám otevírají i nové možnosti. Změníme tvar, velikost i vzhled štítů. Rozjeli jsme vývoj pevnějších kyrysů …. Je toho víc, ale to si necháme až do otevření sezony 2008. Tak že, pokud si od nás objednáte štít, pošleme Vám ho již prohnutý a cena zůstává stejná.

Je to takový náš malý dárek pro Vašeho malého rytíře. Tak hodně zábavy přeje papírové platnéřství z borovanského zámku.

Aktuality

Vánoce 2023

Pro letošní vánoční objednávky překlikněte na náš novější web www.drevenemece.cz.
Web papirovehelmy.cz pro tento rok uzavírám.

Slamburk 2023

Palcát

Palcát