Jak vyrábíme dřevěné meče my?

Dřevěný meč lze koupit leckde, lze si jej vyrobit i svépomocí. My vám ovšem nabízíme dřevěné meče s historicky věrným vzhledem. Naše dřevěné meče jsou vyrobené z pevné a lehké bukové překližky, která netřískuje a je tedy bezpečná. Navíc k mečům vyrábíme také pochvy či průchodky.

Dřevěné meče

Meč 88 - detail Všechny naše meče vyrábíme z bukové překližky, abychom dokázali zachovat pevnost při poměru tloušťky a šířky a zachovali tak historicky co nejvěrnější vzhled. Snažíme se, aby naše meče byli historickým mečům skutečně podobné a zároveň dostatečně pevné. Meče bez problémů odolávají sekům soupeřovy čepele (rozumí se také dřevěné), a na rozdíl od mečů z masivu (surového dřeva) netřískují. Záštita (příčka) meče je několikanásobně jištěna, aby se rány po čepeli svážené o ni mohli bezpečně zachytit a tím záštita plní svojí funkci jako u skutečného meče. Koženková rukojeť se příjemně drží a v dlani neklouže. S touto technologií výroby mečů máme zatím jenom ty nejlepší zkušenosti, které zátěžové zkoušky potvrzují.
Zde naleznete Katalog mečů

Pochva a meč patří k sobě

Meč s pochvou K pořádnému meči patří i pochva. Pochvy k mečům po dohodě vyrábíme z překližky a buď je jenom natíráme, nebo potahujeme koženkou.
Problém je v tom, že pochva vychází mnohem dráž než samotný dřevěný meč. Proto pochvy do e-shopu ani nedávám a v případě zájmu se domluvíme osobně. Pochvy se vyrábí přímo ke konkrétnímu meči a prakticky na něm. Proto doporučujeme kupovat pochvu přímo s mečem. Dodatečná objednávka pochvy je sice také možná, ale znáte to… co když se netrefíme :-) .

Co je to průchodka k meči?

Průchdka s opaskem Místo pochvy se k uložení meče často používala pouze „průchodka“. Průchodka není celou pochvou, ale pouze její částí. Více jak polovina meče je obnažena. Udávaná délka průchodky 15-25cm je tudíž univerzální pro všechny meče. Očka jsou připevněna řemínky. Do oček se vsouvají závěsy k připevnění na opasek… to vše je stejné jako u pochvy. Zde na obrázku i vidíte jak pěkně lze průchodku nosit. Průchodku s opaskem můžete objednat zde.

Opasek k průchodce nebo pochvě

Průchodka s opaskem Opasek, umožňující poboční nošení meče je součástí dodávky pochvy či průchodky. Samostatně opasky tedy v nabídce nemáme. Co se týče délky opasku, bylo by lepší, pokud mi v prvním kroku objednávky do okénka “Vzkaz pro výrobce“ napíšete požadovaný obvod pasu.

Tak, myslím že je to vše. Pokud máte nějaké další dotazy, neváhejte nás kontaktovat. Určitě Vám vyjdeme vstříc.

Aktuality

Vánoce 2023

Pro letošní vánoční objednávky překlikněte na náš novější web www.drevenemece.cz.
Web papirovehelmy.cz pro tento rok uzavírám.

Slamburk 2023

Palcát

Palcát