Královská koruna

Vyrobili jsme maximálně přesnou repliku svatováclavské koruny, tak znělo náročné přání zákazníka. Jak se dílo podařilo posuďte sami.

zbrojnice.jpg, 18 kBNějakou dobu tu mám již zakázku na královskou korunu. Jako vzor jsem si vzal Svatováclavský klenot, vlastně to je i představa zákazníka. Na nějakou dobu jsem práci přerušil, protože si málo kdo umí představit, jakou práci dá sehnat alespoň trošku podobné kameny. Ale už je mám a tak mohu pokračovat. S podklady pro kameny mi pomohli přátelé ze sousední keramické dílny Nazaret.

Sám jsem zvědavý na výsledek, ale už se těším. Uvažuji, že by bylo vhodné královskou korunu také dát do nabídky katalogu? Co vy na to? Počkám si na nějaký názor.

zbrojnice.jpg, 18 kB A tady už máme korunu vytaženou z pece . Až trošku prochladne a natáhne vlhkost okolního prostředí, můžeme začít lepit kameny a lemy. Lilie olemuji zlatou portou. Celkově to zvedne plastický dojem. Jenom se mi nedaří sehnat malý křížek z modrých kamínků. Bude vsazen do kříže na vrcholu koruny.

Tak a hotovo. Radši ani nebudu zveřejňovat, kolik hodin jsem nad ní strávil, ale výsledek za to stojí. Alespoň mě se líbí. Cenu stanovuji na 899,-Kč . Až budu mít chvilku času, založím pro ní kartu a vystavím ji na internet. Tak a hajdy na další práci :-)

Aktuality

Vánoce 2023

Pro letošní vánoční objednávky překlikněte na náš novější web www.drevenemece.cz.
Web papirovehelmy.cz pro tento rok uzavírám.

Slamburk 2023

Palcát

Palcát